Kamis, 01 November 2012

Johor berbelanja besar perkuatkan pasukan

Johor labur angka besar ikat penyerang La Liga, Guiza beraksi di Liga-M


 Johor Bahru: Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) dipercayai melabur lebih RM7 juta untuk mengikat penyerang Getafe CF dari La Liga, Daniel Guiza untuk beraksi bersama Johor pada Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Anggaran jumlah itu berdasarkan nilai semasa bekas pemain Sepanyol terbabit di Eropah iaitu RM6.3 juta (Euro 1.6 juta) sekali gus menjadikannya sebagai pemain import termahal dalam sejarah bola sepak profesional di Malaysia.

    "Jumlah kos yang perlu dibayar oleh PBNJ tidak boleh didedahkan malah Presiden PBNJ, Tunku Mahkota Johor mahu perkara itu dirahsiakan," - Suhairi Hashim, Setiausaha kehormat PBNJ


sementara itu Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) dikhabarkan perlu membayar lebih RM1 juta sekiranya masih berminat mendapatkan khidmat penyerang sensasi Kelantan, Norshahrul Idlan Tahala atau Mat Yo.

Menurut sumber, Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) dikatakan bersedia 'melepaskan' Norshahrul Idlan sekiranya PBNJ sanggup menebus kontrak pemain berkenaan.

Menurut sumber itu lagi, nilai tersebut disifatkan amat berpatutan selepas KAFA membuat pelaburan yang besar untuk mengilap bakat pemain tersebut sehingga dinobatkan sebagai Pemain Paling Bernilai pada Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2012 100 Plus-Arena-FAM, sekali gus mencipta hatrik bagi kategori tersebut sejak 2010.

"Sekiranya perpindahan ini berlaku, saya difahamkan ia akan menjadi sejarah baharu bola sepak negara di mana yuran perpindahan pemain yang tertinggi setakat ini," katanya

dikhabarkan Mat Yo akan menerima gaji RM80,000 sebulan....fuuuuuuhhhh!!!!

Harimau Selatan akan mengaum musim depan


sumber: Utusan Malaysia & Berita Harian

0 komentar:

Posting Komentar


Top