Rabu, 21 September 2011

moh kita makan belalang

belalang berpotensi besar untuk dikomersialkan sebagai salah satu makanan eksotik di negara ini kerana kelazatannya.

Seorang peniaga bekalan makanan harian di Pasar Besar Pasir Puteh, Kelantan Bidah Abdullah, 59, berkata, belalang padi memiliki keistimewaan tersendiri dan menjadi antara pilihan wajib peniaga untuk diniagakan menjelang Ogos sehingga Oktober setiap tahun kerana permintaan yang tinggi.

Selain digoreng, belalang padi juga dikatakan lebih enak jika dimasak kerutuk dan dinikmati bersama nasi.

yummyyyyyy sedap tuuuuu

camane?? sanggup makan tak??....

seumur hidup aku baru sekali je aku makan belalang. itu pun tak habis sekor huhuhuuu


nampak sedap je kan belalang goreng nih ahaks


semua gambar dicilok dari lebai google


http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0922&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_11.htm

0 komentar:

Posting Komentar


Top